header-schaer-website-v6.jpg


Registratie Corona 

Bericht van de voorzitter

HB = hockeybestuur  |  16-4-2021

Beste Schaerweijdenaren,

Medio maart 2020 zat ik in Delft te lunchen met mijn zoon toen ik de eerste melding kreeg van een positief getest Schaerweijde-lid. We zijn nu eind april 2021 en langzaam komt er zicht op wat meer terug naar normaal. Wie had dat in maart 2020 gedacht.

Tijdens de ALV van 25 maart hebben we teruggekeken naar de afgelopen periode en vooruitgekeken naar het seizoen 21/22. Wat met name opvalt in de afgelopen periode is de enorme betrokkenheid van zoveel mensen. Mooi te zien hoe de vereniging ondanks Corona toch leefde, vooral dankzij de inzet van enorm veel mensen die steeds maar weer naar creatieve wegen zochten om het de kinderen naar het plezier te maken en iedere week een paar keer te laten sporten, waarbij naast het technisch management de vrijwillige lijnco’s, veldplanners en wedstrijdsecretarissen een extra groot compliment verdienen.

Tijdens de ALV heb ik Nanja, Nayyirih en Brechtje van veldplanning/wedstrijdsecretariaat ook nog eens expliciet bedankt. Wat hebben die een klus geklaard het afgelopen jaar met zoveel wensen van teams en steeds maar weer wijzigende maatregelen en dat altijd vrolijk en positief. Door de avondklok en het feit dat volwassenen boven de 27 op afstand moeten trainen, lukt het helaas nog niet het volledige oorspronkelijke trainingsschema te hanteren, maar we hopen dat dat in ieder geval vanaf medio mei ook weer kan.

We hebben tijdens de ALV ook de cijfers gepresenteerd en kunnen met grote trots zeggen dat dit verenigingsjaar waarschijnlijk met een klein positief resultaat gaat worden afgesloten en we na 11 jaar weer naar een klein positief vermogen groeien. Natuurlijk hebben we te maken gehad met veel gederfde inkomsten uit horeca-omzet, maar ook bijvoorbeeld omdat de zaalcompetitie niet is doorgegaan. Gelukkig hebben we gebruik kunnen maken van overheidssubsidies en zijn we heel dankbaar voor de donaties die zijn ontvangen via Brede Schouders. Niet in de laatste plaats heeft de enorme toename van de belangstelling voor Golf (ook via duo-lidmaatschappen) bijgedragen aan het positieve resultaat van de vereniging. Wat is het fijn om een omni-vereniging te zijn. Tenslotte is tijdens de ALV de begroting voor het jaar 21/22 goedgekeurd. Wij denken dat sprake is van een voorzichtige, eerlijke en degelijke begroting ondanks dat we natuurlijk nog niet weten hoe de wereld er vanaf 1 juli uitziet. We zullen heel scherp moeten zijn op de kosten en hard werken aan de inkomsten.

Voor met name de senioren is het een waardeloos jaar. Gelukkig kan er steeds meer en wordt er door veel teams weer getraind, vaak met inachtneming van de regels. Ik doe wel een dringend beroep op de senioren de regels te volgen. Goed voorbeeld doet goed volgen. We zien helaas nog te veel teams zich op een hoopje omkleden in/bij de dug-out, zich tijdens de training niet aan de 1,5 meter houden of na de training dicht op elkaar een koffie to go nuttigen. Samen Sterk is ook je aan de regels houden.

We zijn voor de senioren de actie Stay Tuned gestart en die zal nog een vervolg krijgen. De binding met onze senioren is belangrijk. We willen ze allemaal ontzettend graag terugzien bij het begin van het nieuwe seizoen op zondag op en langs de velden en natuurlijk als ouder of begeleider op zaterdag. Het voelt raar je kind (met een korte tussenstop aan het begin van het seizoen) ruim een jaar niet te hebben zien sporten en niet hebben kunnen aanmoedigen. Ik doe hier gelijk een oproep aan jong-volwassenen en ouders om te komen hockeyen op Schaerweijde. Sporten is gezond en gezellig. Er zijn veel mogelijkheden om te hockeyen in een senioren- of veteranenteam, met de trimmers, in de 7’ens competitie op vrijdagavond of als wandelhockeyer. Voor informatie over de mogelijkheden kan je mailen naar [email protected]. Ook zonder hockeyervaring ben je ontzettend welkom om mee te sporten.

Onze dames 1 en heren 1 hebben een onaf gevoel. Topteams willen presteren. Er is nog steeds een kans dat zij het seizoen in een afgeslankte vorm mogen afmaken, met of zonder publiek. Laten we dat hopen.

De komende maanden hopen we nog echte wedstrijden te kunnen organiseren, maar zijn we ook al druk met volgend seizoen. Het teamvormingsproces loopt en we zijn hard bezig de kwaliteit van onze trainers en trainingen weer een stapje beter te krijgen. Ook kijken we voor met name de senioren naar de mogelijkheden voor meer flexibiliteit in hockeyvormen. Het is maar een kleine greep uit alles waar het bestuur met heel veel vrijwilligers en professionals mee bezig is.

En ik weet zeker dat wij na de zomer weer gezelligheid op de club hebben en samen een biertje kunnen drinken aan het hek bij D1 en H1. We gaan jullie allemaal met open armen ontvangen.

Want we zijn Samen Sterk.

Reinoud Imhof

Voorzitter Hockey

Nieuwsafbeelding