header-schaer-website-v6.jpg


Registratie Corona 

Vacature Bestuurslid Hockeybestuur Jeugd C-B-A

HB = hockeybestuur  |  14-1-2021

Inleiding

De afgelopen jaren is er bij Schaerweijde hard gewerkt aan het verbeteren van de kwaliteit van de trainingen, de begeleiding en het aanbod van hockey voor de jeugd. Door het budget, structuur en het beleid te verbeteren is er een goede opleiding en opbouw van teams in combinatie van spelplezier en ambitie. De komende jaren willen we dit verder ontwikkelen.

De verandering heeft er toe geleid dat we binnen het bestuur de portefeuilles voor de jeugd hebben uitgebreid van twee naar drie bestuursfuncties. Daarnaast hebben we de technische staf uitgebreid van twee naar vier technische managers (TM). Door de jeugd op te delen in vier groepen: Funkey’s-E6, E8-D, C-B-A jeugd en C-B-A top jeugd, hebben we gerichte focus op wat er in die leeftijd- en spelcategorie nodig is.

Bestuurslid HB Jeugd C-B-A

Het hockeybestuur (HB) bestaat nu uit negen bestuursleden. Daarbinnen is momenteel de vacature voor de functie van Bestuurslid Jeugd C-B-A. Samen met het bestuur werk je aan de kwaliteit van de trainingen, trainers en begeleiding én daarmee het spelplezier van onze leden.

In deze rol zal je je direct gaan richten op de verdere ontwikkeling van het plezier en de kwaliteit van de opleiding van de jeugd van- C tot en met de A-lijn (12 tot en met 17 jaar).

Ook ga je werken aan belangrijke maatschappelijk ontwikkelingen, waar invulling aan moet worden gegeven: inspelen op individualisering en kort-cyclische sportbeleving bij de jeugd en de aansluiting van junioren naar jong senioren. Om er maar een paar te noemen.

De functie van bestuurslid heeft twee invalshoeken:

  • Operationeel: Je bent aanspreekpunt voor de TM van de C-B-A lijnen. Samen met de TM draag je zorg voor de kwaliteit van de trainers en de traingen. De TM, lijncoördinatoren, technisch coördinatoren zorgen dat de teams en teambegeleiding goed geïnformeerd en begeleid worden.
  • Beleid: Samen met de andere bestuursleden en het technisch management zet je de lijnen voor het toekomstige jeugdbeleid uit.

Als bestuurslid jeugd C-B-A heb je affiniteit met het opleiden van jeugd en ben je een ‘People manager’. Je bent de verbindende factor tussen de technische staf en de leden.

Gezien de omvang van dit takenpakket dien je als bestuurslid Jeugd C-B-A rekening te houden met een tijdsbesteding van ongeveer 10 uur per week. Naast hockeykennis speelt teamkwaliteit bij de selectie een grote rol. Bij gelijke geschiktheid geeft Schaerweijde de voorkeur aan een diverse samenstelling van het bestuur.

Het is onze ambitie deze functie uiterlijk in februari in te vullen. Uiteraard is een ruime overdrachtsperiode onderdeel van het inwerkprogramma. Indien je interesse hebt in deze functie kun je contact opnemen met de voorzitter van het HB Reinoud Imhof via [email protected]of hem bellen op 06 5311 2021.

Nieuwsafbeelding

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws