header-schaer-website-v6.jpg
 

In Memoriam Edo van Dok

Alg = algemeen  |  29-7-2020

Tot ons grote verdriet en onze verbijstering is onze trouwe teamgenoot Edo van Dok plotseling en op veel te jonge leeftijd deze week overleden. Edo maakte ruim 20 jaar lang deel uit van ons team, eerst in Heren 2 en Heren 3 en de laatste jaren in Veteranen A. Daarvoor speelde hij al met een aantal van ons in Heren 1.

Edo leerde hockeyen op Doorn, waar hij om de hoek woonde. Hij schopte het daar tot het eerste. Begin jaren negentig stapte hij over naar Schaerweijde Heren 1, waar hij jaren deel van uitmaakte. Na wat omzwervingen bij Doorn en Leusden, landde hij eind jaren negentig bij ons, het toenmalige Heren 2. En ging nooit meer weg.

Edo heeft zich daarnaast gedurende vele jaren zeer verdienstelijk gemaakt als enthousiaste en gedreven trainer van veel (jeugd-)teams op Schaerweijde en daarbuiten. Ook maakte hij jarenlang deel uit van touringteam "De Kwekkers”.

Edo was een bijzondere speler. Zijn hele hockeyleven in de spits, iets anders kon hij ook eigenlijk niet. En wat zijn spel mogelijk aan schoonheid en snelheid miste, compenseerde hij met leepheid en een exceptioneel ‘Torinstinct’. Zo kwam hij ook aan één van zijn vele bijnamen; de Sluwe.

Wij zijn overvallen en verslagen door het plotse en vroege overlijden van Edo. Ons hechte team moet gehavend verder.  

Onze gedachten gaan uit naar de familie Van Dok.

Veteranen A

Nieuwsafbeelding

Reacties

Sander Kruijt
Zeer verdrietig nieuws mannen. Sterkte
Nayyirih De Koning
Gecondoleerd, zeer verdrietig nieuws
Matte van Aalderen
Gecondoleerd en sterkte mannen. Erg verdrietig dit!
Astrid van Barneveld
Gecondoleerd en sterkte Heren A. Namens oud Doorn H1 & De Elegant Kwekkers, Arie
Sytze van der Aa
Gecondoleerd, naar en verdrietig nieuws. Sterkte
Brechtje Renzema-Martens
Gecondoleerd en veel sterkte gewenst!

Reageer op het nieuws