header-schaer-website-v6.jpg
 

Kick off - JD2: Bruisende energie!

Jeu = jeugd  |  2-7-2020

In de serie ‘Kick Off 20/21’ werken we toe naar de start van het nieuwe seizoen. Het weekend van 5 en 6 september hopen we met elkaar weer competitief het veld op te kunnen. In de aanloop daarnaartoe portretteren we spelers en staf die zich fit en klaar maken om zo goed mogelijk aan de dag te komen om hun ambitie te realiseren, in de volle breedte. 


Vandaag met: Susanne Swinkels, manager van JD2. 

Jongens D2 is als een speer gestart met het nieuwe seizoen. Er zijn meer dan drie trainingspotten en al twee oefenwedstrijden gepland, en het moet allemaal nog beginnen. Aan trainer/coach Casper Leenhouts en Sweder Salomons zal het niet liggen. Het enthousiasme en de energie van de jonge mannen krijgt volop ruimte. Is er ook een ambitie? Ja; plezier en ontwikkeling. Typisch Schaerweijde. 

Belangrijk in deze fase is het aansluiten van de nieuwe eerstejaars met de ‘ervaren’ tweedejaars D. En dat werkt. Er is al een groot ‘wij’ gevoel. De ouderejaars laten hun ervaring op de goede manier gelden, ze nemen de ‘jonkies’ mee en helpen met alles, van flatsen tot teamgeest in het opruimen.

Dat is een voorbeeld van de ‘geest’ die ze willen laten ontstaan; een echt team waarin het collectief beter is dan de som der delen. Met plezier, saamhorigheid, individueel én collectieve leren. Het gaat om het spel, de wedstrijd en ook om het mentale stukje. Niet de koppen laten hangen als het even tegenzit. Wat natuurlijk helpt is het feit dat ze in het nieuwe seizoen met rugnummers gaan spelen. 

Leuk is het idee van een soort familie-gezin-oefenwedstrijd. Naast de trainingen en de oefenwedstrijden is er een wedstrijdje tegen de ouders, boers en zussen. Het kan allemaal op Schaerweijde .., initiatief wordt mogelijk gemaakt, ambitie en plezier gaan hand in hand.  

Het is duidelijk dat D2 ervoor gaat. De oefenwedstrijd tegen D1 was belangrijk voor ze. Spel en plezier maar ook mentaliteit en aandacht voor het ‘mentale stukje’. De integratie van eerste en tweedejaars is merkbaar bezig. Het belooft veel goeds, veel leren en ontwikkelen. Nog los van het sportieve resultaat. Succes komend seizoen!!

Nieuwsafbeelding

Reacties

Diederik Rinkel
Toppers zijn het! 💪
Nathalie Rinkel- van der Burg
Beloofd veel goeds!

Reageer op het nieuws