header-schaer-website-v6.jpg
 

Kick Off 20/21: H1-coach Tim Oudenaller

H1  |  17-6-2020

In de serie ‘Kick Off 20/21’ werken we toe naar de start van het nieuwe seizoen. Het weekend van 5 en 6 september hopen we met elkaar weer competitief het veld op te kunnen. In de aanloop daarnaartoe portretteren we spelers en staf die zich fit en klaar maken om zo goed mogelijk voor de dag te komen om hun ambitie te realiseren, in de volle breedte. 

Vandaag met: Tim Oudenaller, de nieuwe hoofdcoach van H1.

Tim Oudenaller (36) is nieuw op Schaerweijde. Maar niet nieuw in het ontwikkelen van breedte en/naar tophockey. De vader van twee jonge kinderen woont in De Bilt en heeft van z’n passie z’n werk gemaakt. Hockey was er vanaf de paplepel bij Cartouche en na een imposant snelle carrière als coach bij Kampong en Qui Vive staat Tim komend seizoen aan het roer van de Schaerweijde mannen. In dit stuk iets over zijn leven, zijn ‘opdracht’ en wat hij de vereniging wil brengen. 

Komend seizoen in de promotieklasse komt Tim wel een stuk of 40 spelers tegen die hij in z’n eerdere banen, bij Cartouche, Kampong en Qui Vive, heeft getraind en/of gecoached. Het wil maar zeggen, hij is ervan. Hij is sterk in het ontwikkelen van talent, het smeden van een top team en het bouwen van duurzame groei. Het past bij Schaerweijde in deze fase. 

Tim studeerde communicatie in Utrecht maar kwam er nadien achter dat hockey zijn echte leven was. Hij koos voor de sport waar hij mee was opgegroeid ook voor zijn professionele carrière. Dat gaat gepaard met behoorlijk veel successen waar hij hard voor heeft moeten werken. De promotie van Qui Vive H1 naar de hoofdklasse was er daar één van. Hij heeft veel geleerd en brengt dat graag bij Schaerweijde in de praktijk. Met een prachtige spelersgroep bouwen aan een aantal prachtige jaren tophockey, en daarmee tot de verbeelding staan van zovele junioren die zich aan hun idolen in De Kuil kunnen optrekken. 

Jong talent naar een doel brengen, misschien definieert dat wel z’n vak. Eigen jeugd staat voorop. Niet voor niets traint er straks jeugd mee met H1 om hen zo langzaam maar zeker naar topniveau te brengen. Hij is ambitieus maar nooit ten koste van, eerlijkheid staat voorop en duidelijke communicatie is een norm. Persoonlijke groei is zijn motto, maatwerk. Het coachen van mensen die allemaal (iets) anders zijn, en dat brengen naar meer dan de som der delen. Hij werkt met mensen die topsport ademen, én begeleidt hen samen met de commissie tophockey met ook maatschappelijk. Sport is geen geïsoleerd mono-gedoe. 

Opdracht:

Schaerweijde is een geweldige club, met een geweldige accommodatie, een leger goed georganiseerde vrijwilligers, enorm veel jeugdig talent en goede faciliteiten. Daar past een gezonde ambitie bij. Een realistische ambitie die vooral zelfgekozen is. Er is een wens, ons doel. Niet een opgelegd pandoer. Als een team een gezonde ambitie heeft wil Schaerweijde dat graag accommoderen. Niet andersom. Wij denken dat we het in ons hebben kampioen te worden, maar laten we zeggen dat we willen promoveren. Geloof is echt belangrijk in topsport, wij geloven dat we ervoor moeten gaan. Met deze spelersgroep, staf en vereniging is dat een reële ambitie.

Komend seizoen kunnen we doorbouwen op het goede werk dat olv Suzan Veen is gedaan. Ondanks dat het budget voor volgend jaar een heel stuk minder is dan eerdere jaren is de spelergroep in tact gebleven. Dat zegt wat. De groep kent elkaar goed, is maatjes. Met een aantal gerichte versterkingen, waaronder oud Qui Vive spits Jelle Westendorp en oud Schaeweijdenaer Casper Horn, zijn we dik tevreden. De tegenstand is fors. Voordaan, SCHC, HDM, Cartouche zijn erop vooruit gegaan. En ook Laren en Nijmegen vlakken we niet uit. Kortom, het wordt spannend in de Kuil. Een extra reden om te komen genieten en aanmoedigen.


Vereniging:

Staf en selectie gaan er dus voor, geloven er in. En weten, dat kunnen we niet alleen. De vereniging is een vereniging. De stijl van Tim past daar; duidelijk, eerlijk, verbindend en sympathiek. En de vereniging past hem: samen ervoor gaan. 

H1 participeert graag in de verenging, van clinic tot buddy. Dat wordt gestimuleerd vanuit de staf, maar je ziet dat de mannen daar zelf ook lol in hebben. Een clinic met jongens A6 is echt heel leuk. 

Omgekeerd is het fantastisch om voor eigen publiek te spelen dat in grote getallen is opgekomen. Schaerweijde is een mooie club en de Kuil is een prachtige accommodatie. Hoe meer we bijeen komen, hoe beter of het is. We zijn nog geen Kampong waar 2000 mensen op de seizoensopening afkomen, maar H1 zal er zijn als we 29 augustus met elkaar het seizoen aftrappen. Tim, "ik hoop u daar te ontmoeten en te spreken over de vereniging”.

Notes van de redactie:

De spelers hebben de komende weken een individueel trainingsschema. Vanaf 4 augustus hervat het team de trainingen en oefenwedstrijden. 6 september trappen we het nieuwe seizoen af.

Van H1 coach Suzan Veen (2018-2020) zal binnenkort op een passende manier afscheid worden genomen. Datzelfde geldt voor Erik Jazet en Bart van Galen. Hun enorme inzet voor Schaerweijde is niemand ontgaan. 

In deze serie ‘kick-off 20/21’ kunt u nog meer sfeertekeningen verwachten. Uiteraard van D1, maar juist ook de breedte teams zijn uitgenodigd. [email protected]. 

Nieuwsafbeelding

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws