header-schaer-website-v6.jpg
 

Upgrade Jeugdbeleid Schaerweijde

Jeu = jeugd  |  1-6-2020

Upgrade jeugdbeleid miv seizoen 2020-2021


De TC SCA is het orgaan dat in het leven is geroepen om te adviseren over het jeugdbeleid. Er is de afgelopen tijd intensief werk gemaakt van de feedback van jeugdleden en hun ouders, de adviezen van de commissie 6x vooruit en zijn experts en de KNHB beluisterd om jeugdbeleid een upgrade te geven. Onderstaand staan de voornaamste wijzigingen die het gevolg zijn van deze evaluatie van het jeugdbeleid. Eind van het komende seizoen houden we ook deze wijzigingen weer tegen het licht. In dit bericht zie je kort de 

wijzigingen op een rijtje. Een uitgebreidere toelichting vind je hier <link>  

 


 In het kort zijn de volgende maatregelen doorgevoerd;

·        De ‘Jongste Jeugd’ is opgetrokken tot D-lijn, dat betekent een latere selectie op talent en ambitie én meer focus op kwaliteit trainingen in de volle breedte;

·        Eén opleidingsplan jeugd, met daarbinnen 4 aparte groepen om zo beter in te spelen op de specifieke behoeftes: 
·       Teamvormingsproces vernieuwd; het proces is beschreven en te vinden achter de inlog;

·       Technisch kader wordt versterkt; de kwaliteitslat ligt hoger. Er is een nieuwe Technisch Manager (TM) voor de E8 en D-jeugd. 

 

De eerste versterkingen zijn al vastgelegd, we zullen hen binnenkort uitgebreid aan het woord laten. 

Michiel Franck wordt Technisch Manager van de E8 en D-Jeugd. Michiel is al bekend met Schaerweijde. Hij was afgelopen jaar coördinator voor de trainers van de C-lijn en is coach van MA1.

 

Naudjan Peters wordt Hoofdtrainer van de E6 en E8-lijn voor de meisjes en coördinator bij de C-jeugd. Naudjan komt over van Kampong, waar hij Technisch Coördinator was van de Jongste Jeugd. 

 

Meer info:

Merijn van Meer, Sofie Melzer, Marieke Oudenhuijsen

Nieuwsafbeelding