header-schaer-website-v6.jpg


Registratie Corona 

Wat fijn dat jullie er weer zijn!

Alg = algemeen  |  18-5-2020

Na de jeugd en jongste jeugd staan ook de senioren weer op het veld! En de instroom van de FunKey’s is gestart. Eén en al enthousiasme. YES!!! Wat is een hockeyvereniging zonder hockey? We leven weer, zo voelt het. Mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers die op het RIVM/KNHB-protocol toezien. En de discipline van ons allen!

In Schaerweijde Samen Sterk staan we daarbij stil. Ook aandacht voor het Valkentournooi en de digitale informatie avond over de Corona-situatie met maar liefst 102 deelnemers!. Let op, er blijven vrijwilligers nodig, schrijf je in.

Funkey’s en Senioren

Het geluk spat ervan af. Alleen maar blije gezichten. En omdat een foto meer zegt dan honderd woorden, zie bijgaande collage van de volle velden van afgelopen zaterdag. De nieuwe instroom van de allerjongsten, Funkey’s, op het veld. De 1,5 meter geldt niet voor hen, en dat is maar goed ook. Kids in grote getalen. Zoals een van de vrijwilligers zei ‘daar doe je het voor’!


Ook de senioren staan weer met stick en bal. Hoe gaaf. Grote opkomst, ondanks de soms onmogelijke toegewezen trainingstijden. Zonder ‘na-biertje’ aan de bar toch en masse op het veld. En ook de trimhockey en sevens op de maandagavond waren een groot succes. Uiteraard wél met de 1,5 meter afstand. 


Digitale Informatieavond Corona
Het Verenigingsbestuur (VB) streeft volledige transparantie na over het reilen en zeilen van de vereniging. Leden mogen alles weten. Als de feiten gedeeld zijn kunnen leden onderling van mening verschillen, maar niet op basis van verkeerde of verschillende informatie. Zeker ook in Corona-tijd is inzicht in de financiële, sportieve en organisatorische situatie een groot goed. Daarom is er 18 mei j.l. een digitale informatieavond georganiseerd. Maar liefst 102 leden deden ‘achter de schermen’ mee aan een informatieve avond waarin het Hockeybestuur bij monde van voorzitter Reinoud Imhof, het Golfbestuur bij monde van Fardo Rengers en de penningmeester Harry de Kroon de stand van zaken van de vereniging deelden. De avond stond onder leiding van voorzitter Roel Hart van het Verenigingsbestuur en werd goed gefaciliteerd door secretaris Josien van Breda. Gemist, maar nog wel een prangende vraag? U kunt terecht bij Josien: [email protected] of Harry: [email protected].


Vrijwilligers blijvend gevraagd
Om Corona-proof te kunnen trainen in de komende periode, hebben we uw hulp hard nodig. Hiervoor is hockeykennis niet vereist. Het is leuk om weer op de club te zijn door mee te helpen. Aanmelden is mogelijk via de Schaerweijde-app. Zo kun je goed zien waar er nog plek is.

Overigens is er geen training op Hemelvaartsdag en met Pinksteren (na inventarisatie bleek de belangstelling te gering om het te organiseren).

Ook het Schaerweijde Communicatie Team zoekt leden. Bij Patricia le Gras kunt u terecht voor meer informatie; [email protected] of 06-50410530.

Geen Valkentoernooi editie 2020!
Helaas, het corona-virus zet ook een streep door het Valkentoernooi op Schaerweijde op 22 augustus. De landelijke richtlijn geeft aan dat sporten in wedstrijdverband pas weer vanaf 1 september opgestart kan worden. 

Het Valkentoernooi is hét voorbereidend toernooi voor de A-teams die zich richten op deelname aan de Landelijke of Super A competitie. Dit evenement wordt al jarenlang in het laatste weekend voor de start van de competitie op en door Schaerweijde georganiseerd.


De bijna geheel vernieuwde Valkentoernooi-commissie stond al vanaf oktober 2019 in de startblokken om ook dit jaar weer een sportieve en gezellige dag te organiseren voor de A- topjeugd van Nederland. De teams waren uitgenodigd, de scheidsen warm gedraaid, de catering opgelijnd en de prijzen opgepoetst... Dat gaat dus een jaartje de kast in!

Laten we hopen dat het coronavirus onder controle blijft, in de eerste plaats voor ons aller gezondheid maar ook voor de jeugd die staat te trappelen om te beginnen aan een mooi hockeyseizoen! 

Take care! 

De Valkentoernooicommissie 2020-2021

Sofie Meijer, Marieke Zuidema, Idoena Vankan, Annemarie Dalenoord, Carolyn Craanen, Chantal Plas, Dorine Slaats

 

Nieuwsafbeelding

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws