header-schaer-website-v6.jpg


Registratie Corona 

Schaerweijde I N T E R V I E W -12-

Alg = algemeen  |  14-5-2020

In deze serie interviews laten we vrijwilligers van Schaerweijde zien. Vrijwilligers met een rood-zwart hart die vaak tientallen uren besteden aan activiteiten in de club waar we met elkaar voordeel van hebben. Een vereniging als Schaerweijde drijft op vrijwilligers, het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Of het nou bardienst, materiaalcommissie, bestuurslid of jeugdtrainer is; de club, dat zijn wij.

I N T E R V I E W met Marieke Kerssemakers


Vrijwilliger sinds: 2019

Manager Lijnco’s JJ

Aantal uren (gemiddeld) per week: 4

Deze week zetten we vrijwilligster Marieke Kerssemakers in de schijnwerpers. Marieke is nog niet zo lang vrijwilliger bij Schaerweijde. Sinds vorig seizoen is zij Manager Lijncoördinator Jongste Jeugd. Omdat ze wel al 6 jaar met de kinderen op Schaerweijde rondloopt, is zij voor vele Jongste Jeugd ouders en kinderen een bekend gezicht en nu ook aanspreekpunt.

Hoe ben je in de rol van Manager Lijncoördinator terecht gekomen?
Eigenlijk is het ontstaan omdat ik met mijn voorgangster Karlijn Coelingh Bennink in een groepje zat voor de Homerun. Dit is een 240 kilometer tellende Homerun die je met een team in estafettevorm loopt. Dus 6 kleine marathons in 24 uur en de opbrengst gaat naar het Ronald McDonald Kinderfonds. Karlijn vertelde me over haar vrijwilligerswerk voor Schaerweijde en ze was op zoek naar een opvolgster. Zij legde uit wat het inhield en ik wilde dit met alle liefde van haar overnemen. Onze loopbaan op Schaerweijde is nog lang, Thieme gaat komende seizoen naar de C, Cas naar de D en onze jongste Tobias moet nog gaan beginnen met hockey. De hele jongste jeugd (JJ) periode ga ik nog volop meemaken dus ik dacht: kom maar op!

En? Hoe bevalt het nu je echt weet wat het inhoudt?

Vorig seizoen heb ik eerst een tijdje meegelopen met Karlijn en dit seizoen heb ik alles zelf opgestart. Het gaat eigenlijk best goed. Je werkt met zoveel mensen samen en als er iets misgaat of als ik iets vergeet, is er altijd wel iemand die aan de bel trekt. Het belangrijkste is om de rode draad vast te houden en te kijken wat er gedurende het hockeyjaar moet gebeuren. De lijncoördinatoren (LC’s) nemen hun takenpakket heel serieus en dit is een goed zelfsturend team. Wat dat betreft kan ik heel makkelijk verder bouwen op wat Karlijn de afgelopen jaren allemaal heeft neergezet. Zij heeft heel veel structuur aangebracht en dat maakt het voor mij veel makkelijker om deze rol op te pakken. Ik kan er natuurlijk nog mijn eigen draai aan geven maar het huis staat.

Het is erg leuk om te doen zeker omdat ik altijd met kinderen heb gewerkt. Ik ben van oorsprong verpleegkundige, heb de HBO-V gedaan in Utrecht. Ik ben een jaar actief geweest in de verpleging maar ik wilde graag nog wat meer en op een ander vlak. Daarom ben ik verder gaan studeren, Cultuur Organisatie en Management in Amsterdam. Na deze studie ben ik uiteindelijk in de kinderopvang gaan werken als manager en heb ik mijn eigen vestiging in Utrecht gehad. 

Klinkt goed! Maar wat houdt Manager LC’s eigenlijk precies in?
Als manager LC’s ben je de schakel tussen het Bestuur en de LC’s voor wat betreft de informatievoorziening. Je bent het aanspreekpunt en coördineert alle activiteiten voor de hele JJ lijn. Bijvoorbeeld de Pietentraining, het Carnavalstoernooi voor de F-jes, de Slotdag, het Maxi feest en het Minikamp. Daarnaast is de Manager LC's ook de contactpersoon voor de coaches. Aan het begin van het seizoen maak je een planning voor het hele jaar en komen we zo'n 4x per jaar bij elkaar om te vergaderen over allerlei vragen en activiteiten. Tussendoor is er contact via de app of mail, het schakelt allemaal heel makkelijk. En 2x per jaar gaan we met z'n allen een hapje eten.

Soms ga ik ook mee naar meetings die vanuit de Bond worden georganiseerd. Dit zijn periodieke overlegmomenten waar de KNHB informatie deelt over beleid of andere hockey gerelateerde dingen. Dan hoor je ook eens hoe het op andere clubs georganiseerd is. We hebben het echt wel heel goed geregeld bij Schaerweijde! Het is bij ons heel duidelijk hoe de lijnen lopen, iedereen weet in principe goed wat ze moeten doen.

Hoeveel tijd breng je door op Schaerweijde?
Dat is eigenlijk heel wisselend. De pieken zitten met name rond het teamvormingsproces en het laatste stukje van het seizoen. De Slotdag is wel even druk, eigenlijk vlak voor alle activiteiten is het even op scherp staan maar verder is het goed te doen. Ik denk dat ik er gemiddeld zo’n 4 uur per week mee bezig ben, en veel gaat ook tussendoor. Daarnaast hockey ik zelf ook nog bij de Veterinnen en ga ik natuurlijk ook nog bij mijn eigen kinderen kijken.

Heb je in je jeugd ook gehockeyd?
Ja, vanaf de mini’s bij HTC Son en heb daar ook nog in het Jeugdbestuur gezeten. Superleuke tijd gehad en dat zie ik nu ook weer bij mijn kinderen terug. Die hebben zoveel lol met hockey en op Schaerweijde.

Hoe ervaar jij Schaerweijde?
Onze ervaring als gezin is dat we het echt een hele leuke club vinden. De afgelopen tijd is er veel discussie geweest en dat vind ik wel jammer. Ik geniet ervan dat Schaerweijde een mooie vereniging is en dat mijn kinderen hier met veel plezier hockeyen. Dat er soms dingen fout kunnen gaan, hoort erbij. We mogen echt in onze handen knijpen. Als ik zie wat er voor werk verzet wordt, we hebben het als club echt goed voor elkaar. De Super Sundays geven zoveel sfeer, maar als je niet zoveel connectie met de zondag hebt, maak je dit wellicht wat minder mee. Misschien is het een idee om een leuk ouderfeest te organiseren, niet persé met een thema maar gewoon gezellig. Schaerweijde moet gewoon een fijne familieclub blijven, bij elke sport hoort een stukje ambitie maar het moet vooral gezellig blijven.


Nieuwsafbeelding

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws