header-schaer-website-v6.jpg
 

Schaerweijde I N T E R V I E W -2-

Alg = algemeen  |  5-3-2020
In deze serie interviews laten we vrijwilligers van Schaerweijde zien. Vrijwilligers met een rood-zwart hart die vaak tientallen uren besteden aan activiteiten in de club waar we met elkaar voordeel van hebben. Een vereniging als Schaerweijde drijft op vrijwilligers, het kan niet vaak genoeg gezegd worden. Of het nou bardienst, materiaalcommissie, bestuurslid of jeugdtrainer is; de club, dat zijn wij.

I N T E R V I E W  met  BRECHTJE RENZEMA - MARTENS


Vrijwilliger sinds: 2017


Wedstrijdsecretaris (Jongste) Jeugd, veldplanning (Jongste) Jeugd voor zaterdag en zondag, coördinator scheidsrechters-examens, oudertrainer Benjamins

Aantal uren per week: 10-20


Waarom ben je zo betrokken bij Schaerweijde?
Ik lever met plezier een bijdrage aan Schaerweijde om een aantal redenen. Ik vind het leuk, dat is belangrijk, en ik heb er momenteel de tijd voor. Ik kom uit de hotelwereld waar ik voor een vijfsterrenhotel de planning m.b.t. hotelkamerreserveringen deed. Dat lijkt veel op de complexe puzzel van de veldplanning. Daarnaast is er het feit dat ik drie kinderen heb (een meisje van 3 jaar en 2 jongens van 6 en 8 jaar) waarvan er twee fanatiek meedoen met respectievelijk Benjamins en 6-tallen. Erg leuk! En tot slot, doe ik misschien wel mee vanuit een morele overtuiging. Een vereniging draait op vrijwilligers. Ik kan iedereen aanraden om binnen de club een vrijwilligerstaak op zich te nemen die bij hem of haar past! 


Je hebt van je werk je hobby gemaakt, vertel eens over dat puzzelen
Ja, het is een soort puzzelen voor gevorderden, van de complexe soort, waarbij je rekening moet houden met heel veel wensen en voorkeuren van belanghebbenden. En natuurlijk met regels van de bond. Men begrijpt hoe complex het plannen is en vanuit dat respect is er weinig kritiek. De verandering dit seizoen naar 4 x 17,5 minuten, betekent een stuk meer risico op ‘slack’ in het schema. En elke vijf minuten die je ’s morgens verliest, is aan het eind van de dag groter. Bij thuiswedstrijden van mijn zoontje, die in de J6E6 speelt, ben ik vaak aanwezig en kan ik zien of het goed verloopt. 

 

Heb je eer van je werk?

Ik heb zeker eer van mijn werk, al moet ik er wel bij zeggen dat ik het absoluut niet alleen doe. Alles wordt besproken en overlegt, zodat de beste beslissingen genomen kunnen worden. 

 

Wat vind je belangrijk op de vereniging?
Het klimaat. We zijn één vereniging, we zijn allemaal vrijwilliger. We werken allemaal keihard achter en voor de schermen om ervoor te zorgen dat iedereen lekker kan hockeyen. Als we als vrijwilligers een goede omgang met elkaar hebben, met respect voor elkaars mening en bijdrage, dan is er heel veel in samenspraak te realiseren. 


Waar kijk je naar uit?
Om voor Schaerweijde nog lang deze taken op me te kunnen nemen en dat mijn kinderen met veel plezier blijven hockeyen bij Schaerweijde. 
Nieuwsafbeelding

Reacties

Hendrik-Jan Kranenburg
Mooi werk Brechtje!
Nayyirih De Koning
👍🏻

Reageer op het nieuws