header-schaer-website-v6.jpg
 

Technische Commissie SCA UPDATE

CA = Coaching Academy  |  13-2-2020

De afgelopen 3 maanden is er hard gewerkt door een nieuw samengestelde Technische Commissie Schaerweijde Coaching Academy (TC SCA). Deze commissie heeft als belangrijkste doel om de SCA verder te professionaliseren. Het is bekend dat we vooroplopen met deze SCA en de resultaten hiervan, maar blijven ambitieus bouwen aan dit belangrijke onderdeel van onze club. 

Naast de opleiding voor jeugdtrainers is nu ook het technische beleid voor alle (jongste) jeugdteams verenigd in de TC SCA. De TC bestaat uit bestuursleden, professionals en leden van Schaerweijde die met hun achtergrond en opleiding een zeer waardevolle bijdrage leveren aan deze commissie. 

Om de SCA te blijven verbeteren en met de toevoeging van het technisch jeugdbeleid is het team gestart met 3 onderwerpen die hoog op de agenda staan en ook een belangrijk thema zijn vanuit de aanbevelingen van de Commissie 6x Vooruit:

-        De trainers: de opleiding blijven verbeteren en de gevraagde competenties van de jeugdtrainers nog beter in kaart brengen;

-        De trainingen: de kwaliteit, het aantal trainingen en de bredere invulling ervan;

-        Het selecteren: de indeling van de teams en de criteria van jongste jeugd tot en met de A-jeugd concreter omschrijven.

De TC heeft veel artikelen gelezen, gesproken met verschillende verenigingen, de hockeybond geraadpleegd en uiteraard ook veel gespard met de vrijwilligers en professionals met relevante expertise, die hier op Schaerweijde mee bezig zijn.  We hebben constructieve discussies gehad, gelachen en het is mooi te merken dat we ondanks of misschien juist door de verschillende invalshoeken toch konden komen tot een passende oplossing voor alle betrokkenen. 

Afgelopen zondag hadden wij met de voltallige TC SCA en de meerderheid van het Hockeybestuur een brainstormsessie. We hebben samen een volle middag hard gewerkt om tot de best passende keuzes voor Schaerweijde te komen met alle informatie die wij hebben opgehaald op bovengenoemde thema's. Volgende stap is de specifieke uitwerking van die keuzes op papier: het Technisch Jeugdbeleid 2.0 voor tenminste de komende seizoenen.

Al met al een intensief, zeer interessant en waardevol traject. Nogmaals heel veel dank voor iedereen die daaraan zijn/haar bijdrage levert. We zullen alle leden en betrokkenen op de hoogte blijven houden van de voortgang!

TC SCA

Nieuwsafbeelding

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws