header-schaer-website-v6.jpg
 

SAMEN verenigen

HB = hockeybestuur  |  11-1-2020

Beste leden, ouders en vrijwilligers,

Samen verenigen is het thema van mijn eerste "van de voorzitter hockey” als nieuwbakken voorzitter hockey van de mooiste club van Nederland.

In december ben ik gevraagd Alex van Reeuwijk op te volgen als hockeyvoorzitter. Alex heeft na ruim twee jaar besloten te stoppen als hockeyvoorzitter. Hij kan de inspanningen die nodig zijn voor onze club niet meer combineren met zijn vaste werk. Dat is ontzettend jammer en we zijn als club Alex veel dank verschuldigd voor zijn enorme bijdrage aan de club en de stappen die gezet zijn.

Ik kom op mijn eerste dag als voorzitter het clubhuis in en zie daar prachtige kerstversiering. Ik dacht gelijk; er is hier iemand (waarschijnlijk iemand op de achtergrond) die bedacht heeft dat er kerstversiering moet komen en zorgt dat die kerstversiering er ook komt en wordt opgehangen. Het is maar een voorbeeld dat veel leden/ ouders zich als vrijwilliger inzetten zonder dat het zichtbaar is.

Vanaf het eerste moment in december tot nu in januari is mij met name opgevallen dat er ontzettend veel gebeurt op Schaerweijde. Ik zie nu pas echt wat er zich in een dergelijke vereniging op de voor -en achtergrond afspeelt en hoeveel mensen actief betrokken zijn en hun taken als professional of vrijwilliger uitvoeren. Op de voorgrond als bestuurslid of wedstrijdsecretaris of op de achtergrond voor de ledenadministratie, er zijn tenminste 260 vrijwilligers en een groot aantal professionals dagelijks bezig om het leuk en plezierig te maken en voor al onze leden van alles te regelen. Er wordt nog wel eens onderschat wat er allemaal moet gebeuren om een club met bijna 2000 hockeyleden, maar ook nog eens ca 500 golfleden aan de gang te houden en stappen voor verbetering te maken. Dat kan alleen maar als wij samen verenigen en ons inzetten voor de club. Dat kan ook alleen maar als wij goed met elkaar communiceren, niet over elkaar maar met elkaar. Ik heb diepe waardering voor al die enthousiaste mensen die hun vrije tijd geven aan de club.

Ik besef mij dat we als afdeling hockey een onrustige periode achter de rug hebben met veel discussie, hier en daar opgelopen emoties en een stevige ALV in juni. Ik hoop samen met mijn bestuur en al die betrokken mensen de rust in de vereniging zo goed als mogelijk verder terug te brengen en vervolgstappen naar de toekomst te zetten. Dat daarin niet iedereen en altijd zijn of haar gelijk kan krijgen, is inherent aan het samen verenigen. Van belang is dat iedereen in zijn waarde wordt gelaten en samen naar oplossingen wordt gezocht. Om de communicatie verder te verbeteren hebben wij als bestuur een nieuw mailadres hockeybox@schaerweijde.nl geopend. Iedereen wordt van harte uitgenodigd dit mailadres te gebruiken voor allerlei ideeën, groot of klein, vragen of aanmerkingen. De Hockeybox wordt beheerd door onze secretaris, die zorgt dat de mails op de juiste plek komen en worden opgevolgd. Aarzel niet te mailen. Geen idee, vraag of opmerking is raar of ongewenst. Ook dat is samen verenigen. Wij denken nog na over een soort "gezamenlijk spreekuur’ op de club om de bereikbaarheid van bestuur en commissies te verhogen. Jullie horen daar nog over. Maar schroom ook niet bestuursleden op of om het veld aan te spreken of te bellen. Op de website kun je onder Clubinfo/ Commissies alle vrijwilligers en functies terugvinden.

Helaas ook wat minder nieuws, want ons bestuurslid Senioren Breedte & PR-Communicatie-Clubbeleving Oswin van den Boer heeft aangegeven begin maart dit jaar te stoppen als bestuurslid. Meer dan twee jaar heeft hij in combinatie met zijn eigen bedrijf en gezin de bestuursrol met veel tijd en aandacht uitgevoerd. De eerdergenoemde onrustige periode met discussies heeft veel extra tijd en energie gevraagd en dit alles vrijwillig en uit liefde voor de club. Oswin is door zijn centrale en betrokken rol op Senioren Breedte en PR-Communicatie-Clubbeleving helaas ook regelmatig geconfronteerd met de andere kant van de medaille. Dit is de verkeerde kant van samen verenigen en moeten we niet willen. Wij zijn Oswin ontzettend dankbaar voor alles wat hij voor de club heeft gedaan. Petje af. Wij zijn en gaan op zoek naar twee nieuwe bestuursleden voor de twee portefeuilles die Oswin vol overgave vervult. De vacatures komen spoedig op de site en ik nodig iedereen uit daarop te reageren net als op alle andere openstaande vacatures waarvan er de komende weken nog diverse zullen volgen.

We gaan naar het voorjaar. Na de zaalperiode breken er spannende maar vooral leuke tijden aan voor al onze teams. Gaat meisjes C4 toch nog kampioen worden, kan jongens D3 nog degradatie afwenden, gaat heren 1 play-offs spelen, kan dames 1 de aansluiting vinden met de top in de overgangsklasse, hoeveel blessures vallen er nog in de veteranenteams, zien we de technische vooruitgang bij onze E-tjes en F-jes? Maar vooral, heeft iedereen plezier en maken we het met en voor elkaar naar de zin? Dit alles is samen verenigen

Het bestuur met de velen daarom heen is al aan de slag gegaan voor het volgende seizoen met veel plannen en wensen. We willen op alle punten verder verbeteren en professionaliseren, dat geldt voor alle geledingen binnen de club. Er gaat heel veel goed, er is heel veel gedaan, maar er kunnen ook nog dingen beter. Dat dat niet allemaal tegelijk kan, is een feit maar de positieve energie en ambitie binnen het bestuur en iedereen daarom heen is groot. Aan de aanbevelingen van de ALV Commissie 6xVooruit zoals gepresenteerd in november wordt al gewerkt en zal verder invulling en uitvoering aan worden gegeven. Een ieders hulp en bijdrage is daarbij zeer gewenst. 

Want ik kan het niet vaak genoeg zeggen; we willen allemaal samen verenigen.

Ik wens iedereen een prachtig en gezond 2020 met veel plezier op en rond onze velden.

Reinoud Imhof

Voorzitter Hockey Z.S.V. Schaerweijde

Nieuwsafbeelding

Reacties

Olivia Oudenhuijsen
Heel hartelijk welkom Reinoud!

Reageer op het nieuws