header-schaer-website-v6.jpg
 

Kennismaken met …. Marieke Oudenhuijsen

Alg = algemeen  |  12-9-2019

Aan tafel deze week het nieuwste bestuurslid van Schaerweijde Marieke Oudenhuijsen, die de belangrijke rol als Secretaris op zich heeft genomen. Marieke zag de vacature op de website staan en dacht meteen, dat ga ik doen! Met haar gezin was ze net geland in het Zeister leven maar ze heeft altijd al wel een zwak gehad voor deze mooie, gezellige en professionele club. De beslissing was snel gemaakt en we hebben haar met open armen ontvangen. 

 

Typische hockeymeid

Marieke is in Leusden opgegroeid en was al snel verknocht aan het hockeyspelletje en vaak te vinden op de hockeyclub met vriendinnen. Na de dwarsfluit werd het hockeyen gecombineerd met pianospelen. Tijdens het Utrechtse studentenleven waar ze Rechten studeerde, heeft ze met veel plezier gehockeyd bij Phoenix en enkele jaren als bijbaan heel veel pannenkoeken gebakken en uitgeserveerd aan de Utrechtse grachten. Wellicht binnenkort op de menukaart van Schaerweijde?

 

Bezig maar zakelijk bijtje

Na haar studie heeft ze via enkele advocatenkantoren een ambitieuze carrière gemaakt tot gespecialiseerd arbeidsrechtadvocaat. Sinds kort is ze werkzaam als corporate advocaat bij ENGIE te Bunnik. Een compleet andere werkomgeving en -cultuur maar juist daarom zo interessant voor Marieke. Daarnaast pakt ze graag het podium en staat ze regelmatig als docente of gastspreker voor een groep studenten of andere geïnteresseerden op het gebied van arbeidsrecht. Ook is zij bestuurslid bij verschillende organisaties en actief op school. Als moeder van drie jonge, hockeyende kinderen Mats (11 jaar, JD5), Olivia (9 jaar, M8E6) en Jip (6 jaar, Benjamins) en partner van apotheker Marnix hoeft ze privé niet stil te zitten, maar is ze als bezige bij altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. En die ziet ze ook bij Schaerweijde. 

 

Clubmens

Het met een aantal ouders die tegen de lange wachtlijsten aanliepen, gezamenlijk oprichten van de jongste hockeyclub in omgeving Utrecht, UNO, heeft haar veel inzichten gegeven hoe een club gerund wordt en moet worden. Clubbeleving is een must, vrijwilligers zijn onmisbaar op alle fronten, teamgeest een voorwaarde, transparantie en volle aandacht voor de jeugd waren de belangrijkste facetten voor het laten slagen van deze wachtlijstclub. En UNO staat, groeit en bloeit. Daarnaast vindt Marieke het belangrijk iets te kunnen bijdragen aan de club waar haar kinderen hockeyen. En als je ergens een mening over hebt dan moet je volgens Marieke ook je verantwoordelijkheid nemen in een organisatie. Haar ervaring, haar achtergrond en brede ambitie zijn zeer welkom en als enige vrouw in het bestuur zal ze haar "mannetje” zeker staan en zorgen voor de juiste balans. Als yogafanaat is dit laatste inmiddels een koud kunstje voor haar.

 

Secretaris +

De prachtige locatie in de Kuil, de mooie clubhistorie, het professionalisme en de vele mogelijkheden die de club te bieden heeft, zijn voor Marieke belangrijke fundamenten om deze verantwoordelijke bestuursfunctie op te pakken en tot een succes te kunnen brengen. Ze wil naast de primaire taken van de Secretaris ook heel graag haar tanden kunnen zetten op diverse clubelementen als clubbeleving, ontwikkeling jeugdleden, contracthuis, organisatiestructuur met vrijwilligers en clubcultuur. 

 

De komende maanden wil Marieke de club van dichtbij gaan leren kennen en een gevoel krijgen bij de mensen en cultuur. Ze zal er in die zin tussen gaan staan, connecten en van zichtzelf laten horen. Marieke wil er als passievol persoon toe doen en dus graag een bijdrage leveren als nieuwste bestuurslid voor Schaerweijde. Hear, hear!

Nieuwsafbeelding