header-schaer-website-v6.jpg
 

Versterkingen selectie Heren 1

H1  |  4-7-2019

In de afgelopen weken is intensief contact geweest met potentiële versterkingen van de H1-selectie. Onze gezamenlijke doelstelling is en zal blijven om met zoveel mogelijk spelers uit ‘eigen kweek’ onze ambities in te vullen. Uit de evaluatie met en door de spelers van afgelopen jaar is gebleken dat het goed zou zijn om in elke linie een versterking te werven, om zo te winnen aan ervaring en nog beter op te kunnen leiden, bouwend op de stappen die er dit jaar zijn gezet.


Eerder hebben we al aangekondigd dat Erik Hemesath (24, spits) overkomt van Voordaan, en dat de Pakistaanse internationals Rashid Mehmood (32, verdediger) en Rizwan Muhammad (30, middenvelder) heel graag vanuit Oranje-Rood naar Schaerweijde zouden komen als daarvoor de juiste vergunningen worden afgegeven. Vandaag is bekend geworden dat beide spelers inderdaad goedkeuring hebben gekregen om voor de komende twee seizoenen Schaerweijde te versterken.


En last but definitely not least zijn we verheugd om de komst van keeper Jan de Wijkerslooth (26) te kunnen aankondigenJan keepte de laatste jaren bij Amsterdam H1, waarmee hij in seizoen 17/18 net naast de landstitel greep. Hij doorliep alle Nederlandse jeugdselecties incl Jong Oranje, en mocht dit seizoen zelfs al even met het Nederlands 11-tal meetrainen. Een ervaren en gelouterde Hoofdklasse-keeper, sterk in de verdedigende corner en met een grote ambitie. We zijn erg blij met zijn komst. Jan zal zich samen met keeper Corentin Saunier (25) mede ontfermen over de opleiding van Kees Dekkers (18), die de stap maakt vanuit JA1 naar de H1-selectie, na in de eerste helft van het afgelopen seizoen al te hebben gefungeerd als tweede keeper, maar helaas in de maanden daarna werd gehinderd door langdurig blessureleed. Naast Kees maakt ook IJse Dubbeldam (18) de stap van JA1 naar de H1-selectie.


De selectie van vorig jaar blijft vrijwel geheel intact: alleen Jorrit Tel (werk en studie) en Bas van Dedem (Voordaan) hebben aangekondigd volgend jaar niet meer voor Schaerweijde te hockeyen. We danken beide voor hun inzet en Bas zal als kind van de club en als trainer/coach van JC1 onverminderd actief blijven op de club.

Nieuwsafbeelding