header-schaer-website-v6.jpg
 

Uit de bestuurskamer

HB = hockeybestuur  |  11-4-2019

 Na genieten komt genieten. Nadat wij als vereniging hebben kunnen genietenvan de tomeloze inzet en betrokkenheid van diverse bestuursleden zijn tijdens de laatste ALV de vicevoorzitter, secretaris, penningmeester en bestuurslid teamondersteuning afgetreden. Ook heeft het bestuurslid Communicatie, PR & clubbeleving aangegeven uiterlijk in juni 2019 af te willen treden. Met naam en toenaam, respectievelijk Ingeborg Bink, Jacqueline Bloem, Edgar Fortunati, Angelique van Velsen en Ernst van Splunter. Allen hebben ruim hun sporen verdiend in het hockeybestuur, hebben bergen werk verzet voor de vereniging en zijn wij hen als zittend hockeybestuur en vereniging veel dank verschuldigd! Wij hebben er allemaal van kunnen genieten, maar nu is het voor hun tijd om van de verenging te gaan genieten

 

Wisselingen

In een eerder column heb ik al aangegeven dat we in Robert Hehakaya een waardige nieuwe penningmeester hebben gevonden. Recent hebben we ook gecommuniceerd dat Bart van den Nieuwenhof heeft aangegeven zijn nieuwe baan niet optimaal te kunnen combineren met zijn zware dubbele portefeuille van Top en Topjeugd. Niek van Exel is bereid gevonden hem op te volgen en is in de vergadering van het hockeybestuur op 3 april ad interim benoemd. Ook Bart zijn we als hockeybestuur dankbaar voor het verder professionaliseren en structureren van de Top en weten we zeker dat hij zal blijven genietenlangs de lijn! We wensen Niek topsucces met Top en genietendaar nu al van.

 

Secretaris en Teamondersteuning

Ik hoop op korte termijn twee nieuwe bestuursleden voor te kunnen stellen voor de bestuursfuncties secretaris en PR/ communicatie & clubbeleving. Tot die tijd neem ik als voorzitter de rol van secretaris waar. De uitgebreide en zorgvuldige overdracht van Jacqueline Bloem naar mij heeft plaatsgevonden. Voor de omvangrijke functie van bestuurslid Teamondersteuning zijn we tot de conclusie gekomen dat dit niet door één persoon te dragen is en hebben we in het hockeybestuur andere werkmodellen en wijzen van organiseren bepaald. Zo heeft Angelique van Velsen haar lange lijst aan werkzaamheden in goed overleg zodanig gestructureerd dat die aan verschillende personen worden overgedragen. Dat proces is gaande, bijna afgerond en werpt reeds haar eerste vruchten af, zodat alle teams kunnen blijven genieten van de ondersteuning die het behoeft. 

 

Meer kleine en afgebakende taken

Belangrijkste structuurwijziging is dat we de LC-lijn van de Jongste Jeugd en Breedte Jeugd combineren met de TC-lijn. Dit geheel valt thans onder Merijn van Meer. De inkoop van zalen, kleding en materiaal is overgedragen aan Arnaud Schuurman, onze verenigingsmanager. We merken dat het beter lukt om vrijwilligers te vinden voor kleine en meer afgebakende taken. Zo pakt als voorbeeld Astrid Hollander samen met onder meer Ellen Lekkerkerker (Ledenadministratie) het proces van aanname en prognose op en grijpt Florentine Coenen-Viersen haar kans om de ledenwerving een boost te geven. Ook de nieuwe commissie onder leiding van Chantal Plas op Sportiviteit & Respect zal binnenkort van zich laten horen. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

 

Er kan nog meer bij!

Maar we zijn er nog niet en zoeken altijd meer mensen. Bestuurslid Oswin van den Boer pakt dit samen met Patricia le Gras van het vrijwilligersbureau voortvarend aan. Vele handen maken licht werk. De belangrijkste vacature is een office manager, een parttime betaalde functie. Voor het uitvoeren van de dagelijkse administratieve zaken, ondersteunend aan bestuur, commissies en teams. Deze schakel lijkt de laatste te zijn in de overdracht van werkzaamheden van Angelique. Er lijkt een kandidaat in het verschiet, maar als iemand interesse heeft, of je kent iemand die interesse heeft, het uitgebreide profiel vind je in de bijlage van dit bericht.

 

Kortom veel veranderingen en ontwikkelingen, maar allemaal bedoeld om een leven lang te kunnen blijven genietenvan deze geweldige familieclub met ambitie. Rood-zwart zit voor altijd in ons hart en klopt een tikkie harder als we intens genieten.

 

Alex van Reeuwijk

 

Nieuwsafbeelding