header-schaer-website-v6.jpg
 

SCHAERWEIJDE IS ROOKVRIJ!

Alg = algemeen  |  5-1-2019

Schaerweijde is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. We zetten daarom vanaf 1 januari 2019 de stap naar een rookvrij sportterrein. Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo biedt Schaerweijde iedereen een gezonde en veilige sportomgeving. 

 

Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

 

Vanaf 1-1-2019 zijn wij, zoals besloten op de ALV in november 2018, rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij. Er is op het terrein één rookplek gecreëerd en dat is achter het clubhuis, bij de achteringang. Hier staan bankjes en asbakken

 

Lees meer op www.rookvrijegeneratie.nl/sport. We zullen je de komende tijd ook verder informeren. Voor vragen kan je terecht bij de verenigingsmanager, Arnaud Schuurman.


Nieuwsafbeelding

Reacties

Ernst Schoenmaeckers
top!
Hans van der Sluijs
Wat een getrut!
Hans van der Sluijs
Zien drinken is doen drinken?
Hubèrt Jansen
Goed👍

Reageer op het nieuwsGerelateerd nieuws