header-schaer-website-v6.jpg


Registratie Corona 

Trimhockey


Wat is Trimhockey?

Veel mensen beschrijven Trimhockey als op eigen niveau kunnen hockeyen zonder dat je daarvoor je zondag hoeft op te geven. Er geldt geen verplichting en je bent altijd welkom op de training. Je wordt absoluut niet aangekeken wanneer je er niet bent, je bent dus vrij om het in te delen zoals je zelf wilt.

Wie vind je er zoal op het veld?

De groep van trimhockeyers is een gemêleerde groep mannen en vrouwen in de leeftijd van 20 tot 55 jaar. Je treft er newbies aan die nog nooit gehockeyd hebben, maar het leuk vinden om te begrijpen wat hun kind op het hockeyveld doet èn je zult ook trimmers tegenkomen die vroeger, al dan niet op hoog niveau, gespeeld hebben. 

Drie niveaus

Zoals gezegd, de groep is ingedeeld in beginners, gevorderden en vergevorderden.

Wanneer is er trimhockey training?

Maandagavond is het van 20.30 tot 22.00 uur op veld 4 en veld 5. Op woensdagochtend is het van 09.00 tot 10.30 uur op veld 1. Op vrijdagochtend is het van 09.30 tot 11.00 uur op veld 1. Gedurende de winter- en zomerstop en tijdens vakanties worden er altijd onderlinge partijen georganiseerd. Effectief kun je dus elke maandagavond hockeyen, het gehele jaar door.

Wat is er allemaal te doen op de training?

De training begint met een goede warming-up gevolgd door een aantal technische oefeningen. De training wordt afgesloten met een onderling partijtje (je kunt zelf kiezen of je hier aan meedoet). De training kun je op jouw eigen tempo doen afhankelijk van jouw techniek en conditie, ingedeeld naar niveau.

Trimhockey competitie, moet ik daaraan meedoen?

Sinds het seizoen 2016-2017 is er een trimhockey competitie opgezet in Midden Nederland. Het is niet verplicht om hieraan mee te doen. Schaerweijde doet met twee teams mee. De samenstelling van deze teams is elke wedstrijd anders. Naast de competitie, die op maandagavond gespeeld wordt, worden er regelmatig vriendschappelijke wedstrijden georganiseerd met hockeyverenigingen in de buurt/regio. Hier kun je je ook voor opgeven. Op vrijdagavond is er een zogenaamde Hockey7 competitie. Genoeg keus maar niets moet.

Zijn er naast hockey nog andere activiteiten?

Ja, en deze zijn ook vrijblijvend. De trimhockeygroep is officieel geen team maar vanwege de goede sfeer gedragen we ons wel zo. We hebben als team het Kerstdiner en de einde seizoens BBQ. Je kunt hier, op basis van inschrijving, aan meedoen. Inmiddels is er een afvaardiging van de trimhockeygroep op de legendarische Schaerweijde PubQuiz welke frequent georganiseerd wordt door Schaerweijde.

Welke verplichting heb ik?

Geen, behalve je lidmaatschap betalen natuurlijk ;-)

Wat gebeurt er op de maandagavonden buiten het seizoen?

Dan spelen we onderlinge potjes met alle mensen die er die avond zijn, we maken ter plekke teams, bepalen of we op heel, half of kwart veld spelen en gaan lekker sportief los. Nu spelen alle niveaus door elkaar en dat is prima te combineren.

Hoe ziet de maandagavond eruit?

  • We starten de training om 20.30 uur, met de vaste trainers Joost Bellaart en Pierre Regnault.
  • We eindigen de training om 22.00 uur.
  • Na de training is er nog een gezellige 3e helft in het clubhuis, wederom niet verplicht, maar wel erg gezellig.

Alvast een indruk krijgen van de training op maandagavond? Bekijk de Schaerweijde trimhockey video op youtube: 

Op de woensdag- en vrijdagochtend ziet het er als volgt uit: 

Fysiotherapeut

Trimhockey bij Schaerweijde kent de luxe over een eigen fysio te beschikken, Milan Andrlik is elke maandagavond vanaf 19.30 uur beschikbaar voor vragen. Hij werkt vanuit de locatie van Profit (gelegen aan de parkeerplaats op het Schaerweijde complex).

De ervaring leert dat wanneer je komt kijken zelf kunt zien of Trimhockey iets voor jou is. Kom gerust een keer langs op veld 4 en 5. Indien je extra informatie wilt of iets wilt overleggen, aarzel niet en stuur een bericht naar [email protected] 

Sportieve groet, 

Schaerweijde trimhockeycommissie