header-schaer-website-v6.jpg


Registratie Corona 
 
 
 
 

G-hockey

Bij Schaerweijde kun je op topniveau en op ieder ander niveau hockeyen. Ook sporters met een verstandelijke beperking zijn van harte welkom bij Schaerweijde. Een keer uitproberen? Dat kan altijd! Neem hiervoor contact op met Ton Kamperman, 06 5012 4758 of via [email protected].

Informatie over G-hockey 

Op Schaerweijde is er twee keer per week (op zaterdag en woensdag) een uur aangepast hockeyen voor sporters met een verstandelijke beperking. G-hockey bij Schaerweijde staat bekend om de positieve beleving door hockeyers en ouders/verzorgers. Belangrijke waarden zijn plezier, vertrouwen, veiligheid en vriendelijkheid. Hier geldt maar één motto: mee kunnen en willen doen is belangrijker dan winnen. Voor de ene G-hockeyer betekent dat lekker een uur trainen zonder zorgen. Voor de ander kan dat zijn: een uitdaging aangaan door een wedstrijd te leren spelen.

Voor wie? 

Bij Schaerweijde neem je deel aan G-hockey als je niet in een regulier team kunt mee spelen. Belangrijk is wel dat aan een aantal richtlijnen is voldaan voor de individuele speler. De speler in kwestie moet:  

  • Voldoende mobiel zijn (niet rolstoelafhankelijk)
  • Een stick kunnen vasthouden
  • Besef hebben van veiligheid en zonder gevaar voor zichzelf of een ander kunnen omgaan met een hockeystick en/of medespelers
  • Aanwijzingen kunnen opvolgen
  • Kunnen omgaan met anderen, dan wel in tweetallen kunnen functioneren
  • Een wedstrijd(je) kunnen leren spelen.

(Aspirant) spelers zijn bijvoorbeeld leerlingen van een basisschool, zmlk, S(B)O- cluster drie en vier (Speciaal Basis Onderwijs). Of deelnemers wonen in een begeleid woonproject. Aspirant spelers zijn welkom om -maximaal- drie proeftrainingen te komen volgen. 

Wanneer? 

We trainen op zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur en op woensdag van 18.15 tot 19.15 uur. Voor degene die willen en kunnen, worden er wedstrijden gespeeld tegen andere clubs. Gemiddeld zo'n 8x per jaar. We spelen zes tegen zes of drie tegen drie. Deze wedstrijden worden op zaterdag gespeeld. Als je geen wedstrijd hebt, dan kun je altijd trainen op zaterdag vanaf 10.00 tot 11.00 uur. We proberen de groepjes zo in te delen dat je lekker kunt sporten, voldoende aandacht krijgt en graag een volgende keer terugkomt omdat je het leuk (veilig, gezellig, vertrouwd) vond.

Organisatie


De groep G-hockeyers bestaat uit 28 deelnemers. Er is een hechte onderlinge band, waar nieuwe leden warm onthaald worden. Een ouder contactpersoon met veel ervaring op het gebied van aangepast hockeyen, zorgt voor coördinerende taken. Deze ouder informeert de sporters en hun ouders/begeleiders over de wedstrijden, trainingen en extra evenementen. Naar de vereniging toe speelt de ouder contactpersoon informatie door over ontwikkelingen op allerlei gebied (sfeer tijdens training en wedstrijden, veiligheid op en rond het veld etc.). Daarnaast stuurt een hoofdtrainer de trainers aan. Dit is een vaste groep trainers die vanuit Schaerweijde begeleid wordt en de G-hockeyers ook allemaal persoonlijk kennen. 

Hockeyen op Schaerweijde betekent voor sporters met een verstandelijke beperking dat er, meer dan bij reguliere hockeyers, rekening gehouden wordt met wat op individueel (en als afgeleide: groeps-)niveau mogelijk is. Dit geldt op fysiek, emotioneel, sociaal en cognitief vlak. Schaerweijde heeft G-hockey geïntegreerd binnen haar vereniging. De bestuurder ‘Breedte hockey jeugd’ zorgt dat G-hockey op de agenda blijft staan van bestuur en ondersteunende vrijwilligers.

Extra’s


Na hockeyen is er altijd tijd voor het ‘na-uurtje’. In het clubhuis hebben we een deel van de lounge om bij te komen, op te warmen of ervaringen te delen na een training of wedstrijd. Samen drinken we koffie, chocomelk etc. 

De G-hockeyers hebben hun eigen "Taarten-toernooi” (tegen andere clubs), Sinterklaas-familie-toernooi (onderling) en bovendien gaan we ook een paar keer in de zaal hockeyen (facultatief). Een feestje of andere sport eens uitproberen staat ook op het programma van de G-hockeyers en is uiteraard voor wie wil.

 

Wil je graag nog meer weten? Bel of mail dan gerust met Ton Kamperman 06 5012 4758, [email protected].

We trainen op woensdag van 18.15-19.15 (veld 4) en op zaterdag van 10.00-11.00 uur (veld 5). Kom gerust eens kijken!